Hållbara golv för kontor och industri

Att inreda företagets lokaler är ett stort arbete och trots att någon annan gör själva byggjobbet är det ändå många saker att tänka igenom och ta ställning till för er som driver företaget. En viktig fråga, av stor betydelse för era kostnader på sikt, är valet av golv. Det finns många material och utseenden att välja mellan och det kan vara värt att satsa lite extra på just golven, eftersom det är den del som ofta utsätts för hårdast påfrestningar och slitage och som därför kräver mest städning och underhåll. Med rätt val av golv går det att spara på både städning och underhåll.

Heltäckningsmatta – Lyxigt men dyrt

Att lätta heltäckningsmatta på kontoret ger lite lyxigare känsla. Underlaget är mjukt och en fördel är att det dessutom dämpar ljud på ett bättre sätt än andra typer av golv. Det kräver dock mycket städning, både i form av dammsugning och regelbunden mattvätt, för att det ska hålla sig snyggt och fräscht.

Plastmatta – En billig universallösning

Plastmatta fungerar bra både på kontor och inom lättare industri. Den är enkel och relativt billig att lägga in och håller länge. Dessutom är den enormt lättstädad och kräver inget ytterligare underhåll.

Keramik – Hållbart och snyggt i alla miljöer

Det finns klinker golv för alla miljöer. Oavsett om ni ska inreda ett exklusivt huvudkontor, där ni tar emot prominenta gäster, eller en industrilokal, finns det ett keramiskt golv som passar.

Klinker och annan keramik är mycket hållbart – ni hinner tröttna på golvet långt innan det är utslitet – och det kräver mycket lite underhåll utöver regelbunden moppning. Det kan vara bra att se över och förnya fogarna med några års mellanrum. I övrigt ligger golvet där, i perfekt skick, ofta i flera decennier.