Hitta ditt nya drömjobb

När du har köpt en domän är det dags att du designar din hemsida utifrån det syfte som du vill att hemsidan ska ha. Hur du ska skapar och designar din nya domän är såklart olika om det ska vara en webshop, en informerande webbplats eller något annat. Så det första du bör göra är att formulera ett tydligt syfte med din domän. 

När du har ett tydligt syfte kan du börja designa webbplatsen. Det finns olika sätt att designa och du kan välja om du vill göra allting själv eller om du vill ha en färdig mall från till exempel WordPress eller Wix. Det finns för- och nackdelar både med att gör allting själv och att utgå från färdiga mallar. Vad som passar bäst beror på dina kunskaper och färdigheter.

Inspiration från andra

Om du har köpt en domän och inte är helt hundra på vad du ska göra med den kan du alltid söka efter andra domäner och hemsidor som har samma syfte. Ska hemsidan vara en slags hemsida med bokningssystem kan du till exempel gå in på olika hotells hemsidor för att se hur de har gjort. 

Ett exempel på en tydlig, enkel och informerande hemsida med ett bokningssystem hittar du här, där det dessutom ligger en väldigt snygg och genomtänkt design bakom. Se bara till att du inte kopierar en annan hemsida. Det är skillnad mellan plagiat och inspiration. Om du inte får till hemsidan så som du vill ha den finns det massa videos på internet hur du kan göra.