Hur skriver man ett bra CV?

Har du någon gång googlat på hur man skriver ett bra CV och fått överdrivet många exempel och tips på hur man gör, men samtidigt inte känt att du hittat de där som verkligen tar ditt CV till nästa nivå? Det är du inte ensam om!

Att skriva ett bra CV är svårt, men har man rätt information och en grund att stå på brukar det vara möjligt utan särskilt mycket problem. Det viktiga är att man själv kan stå för CV:t och att man tycker att det ger en bra bild av den man är. Nedan ger vi dig två riktigt bra tips på hur du gör ditt CV unikt och ännu vassare, som du sen kan applicera på den mall du utgår ifrån.

Relevant information

Vårt första tips är att inte skicka ett och samma CV till olika arbetsplatser – speciellt om de tillhör olika yrkesområden. Beroende på vilket jobb du ska söka bör du uppdatera ditt CV så att den mest relevanta informationen är med. Om du söker ett jobb som marknadschef bör du inte ha med att du har sommarjobbat på ett läger som erbjöd skateboard för barn , och så vidare. Om du däremot ska söka ett jobb som fritidsledare kan det vara relevant.

Tydlighet

En annan sak som är viktigt är att ditt CV tydligt visar dina erfarenheter. Arbetsgivaren ska snabbt kunna se tidigare erfarenheter, om du har några relevanta utbildningar och vad dina förmågor är. Skriv tydligt vad du har lärt dig av tidigare erfarenheter och under vilken tidsperiod det skedde. Tänk att en person som aldrig har mött dig ska förstå ditt CV och få ett proffsigt intryck bara efter en kort läsning.