Tips inför din arbetsintervju

Arbetsintervjuer kan skapa en del stress och oro, eftersom man vill vara framgångsrik och det känns ofta som att det är mycket som står på spel. Om du känner dig nervös inför nästa arbetsintervju kan du använda några av dessa tips för att förbereda dig riktigt väl. Tipsen kommer från Arbetsförmedlingen, så det är proffsiga tips du kan lita på.

Steg ett är att ta reda så mycket som möjligt om hur själva intervjun kommer att utforma sig. Detta ger dig möjligheten att förbereda dig riktigt väl, eftersom du vet precis vad som kommer att ske, och det får dig också att känna dig mer självsäker och lugn, vilket i sin tur leder till att du ger ett gott intryck. För att ta reda på hur upplägget ser ut kan du kontakta företaget med telefon eller via mail.

Fråga dem om det är en person eller ett flertal som kommer att intervjua dig och hur lång tid som är avsatt. Om det är en intervju som kräver att du infinner dig på plats kan du be om mer ingående information om vart ni kommer vara. Är det i ett konferensrum, kontorshotell Norrmalm i Stockholm eller på ett kontor? Var inte rädd för att fråga specifika frågor och be om så detaljerad information som möjligt, det visar bara på att du är seriös, dedikerad och intelligent.

Nästa steg är att öva på frågor och svar. Be gärna en kompis eller familjemedlem att intervjua dig. Definiera några situationer som visar din kompetens och var påläst om arbetsgivaren.