Tips för att motivera dina anställda

Oavsett hur duktiga medarbetare man än har skadar det aldrig med extra motivation. Vi behöver alla en liten boost av och till. Det spelar ingen roll om man jobbar på Apple, Crescent eller Ica! Idag delar vi med oss av några smarta tips för att motivera dina anställda. Gemensamma aktiviteter, bra löneförmåner, tävlingar och belöningar, friskvård på arbetstid och utbildningar med fortbildning är några exempel på spännande förmåner som sprider glädje på arbetsplatsen.

Det behöver inte röra sig om dyra belöningar eller jättestora utgifter för företaget, utan det allra viktigaste är att man engagerar sig på ett genuint sätt. När man genuint bryr sig om sina anställda som chef så känner de anställda det och det skapar en fin atmosfär på arbetsplatsen. Vi behöver alla känna oss uppskattade och sedda, så kanske är det allra viktigast att man som chef faktiskt tar sig tid att se varje medarbetare och att verkligen uppskatta dem för deras insatser.

Påminn också de anställda om era gemensamma målsättningar. Det är viktigt att man som anställd har en förståelse för exakt hur ens dagliga insatser bidrar till företagets övergripande mål. Man vill känna att man gör en meningsfull insats för att vara sugen på att gå till jobbet varje morgon. Forskning har faktiskt visat att det är detta som är allra viktigast när det kommer till tillfredsställelse och engagemang bland de anställda. Allting är trots allt teamwork. Varje individ utgör en oerhört viktig del av helheten och när de förstår det så kommer de att vara väldigt motiverade att göra sitt bästa.