Vikten av att använda sig av SEO

Om man har en fråga eller en fundering, var vänder man sig då? Jo, man googlar. Google har blivit så otroligt stort att det idag genomförs flera tusentals – kanske till och med miljontals – googlesökningar varje sekund, och det över hela världen. Något som man dock kanske inte vet är att de allra flesta stannar på första sidan när de har googlat på någonting. Det är inte många som klickar sig vidare till andra sidan på Google, trots att det även där finns sökalternativ att vända sig till.

Så för företag, organisationer, myndigheter och liknande är det väldigt viktigt att hamna på första sidan för de sökord man vill synas på, annars är risken stor att de som Googlar på detta inte upptäcker aktören i fråga. Men hur gör man då det? Jo, det gör man genom att använda sig av SEO, eller sökmotoroptimering som det också kallas.

SEO i praktiken

När du ska få just din hemsida att hamna på Googles första sida, även kallat ranka på första sidan, gäller det att du till exempel skriver texter som innehåller vissa sökord som du vill synas på. Tänk dig att du exempelvis säljer pulkor och vill att så många som möjligt ska hitta till just din webbshop för att köpa pulkor. Då behöver du sökoptimera din hemsida med texter innehållande exempelvis “köp barnvänlig pulka” eller något annat som är vanligt att googla på.

Det här kan dock vara svårt att genomföra på egen hand. Därför är det smart att ta hjälp av en byrå eller ett företag som har mycket kunskap inom SEO. Där kan till exempel vi på Web Lovers hjälpa dig med att få din hemsida så långt upp i Googles sökresultat som möjligt. Vi kan även hjälpa dig med att omregistrera ett domännamn om du har behov av det.