Kända företag från Norrland

Sverige har väldigt många stora internationella företag som vi kan vara stolta över, IKEA kanske tillhör det allra kändaste. 

Men framförallt norra delen av Sverige har varit startpunkten för även andra stora svenska företag, vilket vi vill belysa lite extra i denna artikel. Vilka kända företag kommer från Norrland och ligger deras produktion fortfarande kvar där?

MAX Burgers AB – Sveriges kanske godaste hamburgare

Vart du än befinner dig i landet, så är det inte långt ifrån en hamburgare från MAX. Varumärket har fått särskild uppmärksamhet tack vare sina grönare val och många anser också att MAX ligger i toppen att servera Sveriges godaste hamburgare. Oavsett om du är vegan, vegetarian eller köttätare finns det någonting för dig, även fast MAX fokuserar lite extra på att kunna erbjuda goda gröna val till sina gäster.

Men visste du att MAX faktiskt startade i Norrland? Så om du befinner dig i området så kika på Kiruna hotell och glöm inte att äta en riktigt god hamburgare från MAX Burgers AB. 

Polarbröd AB – Bröd för alla tillfällen

Alla har nog någon gång ätit en god franska, limpa eller korvbröd från Polarbröd AB. En av Sveriges allra största brödtillverkare och som syns mest frekvent i matvarubutikerna. Polarbröd startade i Norrland och tog snabbt hela landet med storm. Idag ligger produktionen i tre olika delar som är Älvsbyn, Bredbyn och Umeå och eftersom efterfrågan alltid är hög, kanske detta också har möjlighet att utökas.

Utöver detta så finns det såklart mängder av andra stora företag, där resan påbörjades i Norrland. Vilken bör vi lägga till på listan?