Idéer till nästa teambuilding

Teambuilding har ibland ett dåligt rykte, varför är det så? Det är väl någonting krystat med ett evenemang som så uttalat går ut på att alla plötsligt ska lära känna varandra, slappna av och vara sig själva. Lite som när en fotograf säger: “Och så ser vi lite glada ut!” Men det finns bra idéer för teambuilding, som verkligen underbygger en genuint härlig stämning och socialt samspel. Hoppa över de där lekarna som bara får alla att känna sig fåniga, som ägget på skeden och dragkamp. Välj vuxna aktiviteter med ett lekfullt inslag, som kajakpaddling, pizzakväll där alla gör pizza tillsammans eller en humoristisk tipspromenad.

Aktiviteter som har ett fysiskt inslag med lite rörlighet funkar ofta bättre, men det kan variera från team till team och det beror även vilken bransch ni arbetar i. Var inte rädd för att fråga dina anställda vad de har lust att göra. Vem vet, de kanske alla gillar bowling, paintball, gocart eller minigolf. Sedan får det gärna vara lite utmanande också. Fråga ditt team vad de skulle vilja lära sig som kan vara utvecklande för dem personligen, eftersom deras växt är lika med företagets växt. Teambuilding kan vara att man går på en kurs tillsammans, till exempel en matlagningskurs, danskurs eller måleri.

Om ni väljer en kvällsaktivitet så är det bra att undvika evenemang som involverar för mycket alkohol, eftersom det viktiga är att deltagarna i gruppen lär sig att integrera med varandra när de är nyktra. Annars blir det svårt att bygga vidare på det på arbetsplatsen.