Komma vidare i karriären

Hur gör man för att komma vidare i sin karriär? Kanske man under många år varit på samma arbetsplats och börjar vilja ta mer ansvar eller bara göra något annorlunda. Ibland finns det möjlighet att komma vidare inom samma företag och andra gånger behöver man se sig om efter ett nytt företag. Är man intresserad av att fortsätta inom samma bör man ta upp det med sin chef. Det är en bra början och möjlighet finns att diskutera vidare vad som skulle kunna passa och hur man kan nå dit.

Har man lyft frågan på det befintliga företaget och känner att man absolut inte kommer vidare så är det dags att se sig om efter andra möjligheter. Börja med att höra dig för och se om det finns något intressant samtidigt som du lägger ut lite tips om att du finns till förfogande på arbetsmarknaden för rätt företag.

dnioshv
11603957_original
shutterstock_375714631-pic905-895x505-15091

Ibland vill man bara byta bana och göra något helt annat. Kolla då upp om det krävs utbildning eller liknande för det tilltänkta yrket. På det befintliga företaget går det då att prova söka tjänstledigt för studier. Det är en trygghet att man har ett jobb att gå tillbaka efter studierna om man inte direkt hittar en ny arbetsgivare. Möjlighet att jobba extra under sommaren kan också vara uppskattat. Viktigast är att man lyssnar på sig själv och försöker hitta något som kan passa bra. Att gå till ett jobb och känna att man inte riktigt trivs är inte roligt.