Söka jobb på olika sätt

Jobb går och söka på en mängd olika sätt idag. Långt ifrån alla jobb går idag genom arbetsförmedlingen, utan man kan behöva tänka utanför boxen för att hitta ett jobb. Det är inte heller alla arbetsgivare som faktiskt annonserar ut sina jobb utan hittar sin arbetskraft på annat håll. Många går ändå in på platsbanken via arbetsförmedlingen och håller koll, men vad finns det mer för vägar?

iVWQUxmMSkQkfUCL

Ibland anordnas typer av jobbmässor i form av konferenser som https://banquet.se/ och liknande kan anordna. Då finns det ofta flera arbetsgivare som berättar mer om just deras företag och de roller man som medarbetare kan ha. De som är intresserade av företaget kan ofta lämna sitt CV och ibland även få göra en snabb intervju. Företaget återkommer sedan till intressanta kandidater för djupare intervjuer och ett nästa steg. Jobbmässor kan vara både väldigt givande och intensivt för de som deltar, både för arbetsgivare och arbetstagare.

2544654545565-624x351

En annan väg att gå är och annonsera ut sig själv. Berätta för vänner och familj att du söker jobb och be dom hålla öronen öppna. Kontakter är alltid en bra första väg att gå. Sociala medier är ett annat ställe där man lätt kan nå ut till många människor. Skriv en presentation och vad det är du söker och uppmana människor att dela vidare. Har man tur kan den perfekta arbetsgivaren se inlägget och bli intresserad. Fler än vad man tror lyckas få jobb på det här sättet och genom sina kontakter.

91093e4bba59438bbb0f4e549189ad11